Wetterwille 25 - 8447 GB Heerenveen Volg ons op Facebook Bel ons: 0513-622902

Grind, Spramex, Kift kopen

Spramex, Grind, Kift bestellen in Heerenveen

Bij Jacwind.nl kunt u naast zand ook o.a. betongrind, kift, verschillende soorten spramex, wit grind en gekleurd grind bestellen in Heerenveen. Met bijna 90 jaar ervaring adviseren en bezorgen wij kwalitatief hoogwaardig grind door heel Nederland. Het is mogelijk om diverse soorten, maten en kleuren grind bestellen. U kunt kiezen voor levering van uw grind, spramex, kift in een big bag, zak of losgestort.

Grind wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, van oprit tot vijver en van parkeerplaats tot tuinpad.

Siergrind en betongrind

Grind heeft een ronde vorm en is een korrelige afzettingsgesteente (erosieproduct) dat voor meer dan 30% uit ong. 2 millimeter minerale fractie bestaat. Het wordt meestal door rivieren getransporteerd en afgezet. Grind bestaat uit afgeronde korrels en hebben een afmeting van ong. 2 mm tot 63 mm, van Fijn grind tot Zeer grof grind. Grind heeft haar ronde vorm te danken aan de natuur. Tegenwoordig wordt grind ook machinaal geslepen met behulp van speciale trommels. In dit proces wordt het grind voor een geruime tijd door ander grind gerold totdat het de juiste ronde vorm krijgt. Grind is geschikt voor tuinpaden maar ook voor decoratie.

Aanduiding grofheid van grind:
Zeer grof grind: ondergrens ≥ 16 mm, bovengrens 63 mm
Matig grof grind: ondergrens ≥ 5,6 mm, bovengrens 16 mm
Frijn grind: ondergrens ≥ 2 mm, bovengrens 5,6 mm

Als u een materiaal zoekt wat steviger ligt voor bijv. opritten en tuinpaden dan dan kunt u split gebruiken.

Kift en Spramex

Kif, kift ook wel kifgrind genoemd is een riviergrind of rivierzand met een korrel grootte van 2 tot 8 mm (kift 2-5 of kift 3-8) waarvan de fijne fracties ontbreken. Kift of parelgrind wordt ingezet in de wegenbouw als slijtlaag. Tevens wordt de kift toegepast als drainage voor bronbemaling. Natuurlijk kan deze grind soort ook toegepast worden voor siertoepassingen in de tuin.
 

Split voor tuinpaden

Split  is een hoekig gevormde breuksteen uit de steengroeves komt en geslepen wordt. Doordat Split een hoekige vorm heeft blijft een laag split beter liggen dan grind. De hoekige vorm van split geeft een vastere vorm waardoor de laag split beter zal blijven liggen. Split wordt met name gebruikt als afwerkingsproduct voor een tuin. Te denken aan siersplit, aanleg voor een tuinpad, terras of oprit. 

Een offerte aanvragen of informatie aanvragen?
Bel: 0513 62 29 02 of mail info@jacwind.nl

Grind,Split,Spramex kopen/bestellen? Bekijk ons assortiment