Wetterwille 25 - 8447 GB Heerenveen Volg ons op Facebook Bel ons: 0513-622902

Zand bestellen

Brekerzand, zandbakzand, woudzand, betonzand bestellen in Heerenveen

Bij Jacwind.nl kunnen zowel bedrijven als particulieren o.a. Brekerzand, zandbakzand, woudzand, betonzand bestellen in Heerenveen. Wij leveren zand in Friesland, Nederland. Ons zand is afkomstig uit de Beneden Rijn en de Grensmaas en wordt per schip aangevoerd. Wij hebben bijna 90 jaar ervaring met het bezorgen van kwalitatief hoogwaardig zand, aan zowel particuliere als zakelijke klanten.

Zand wordt gebruikt voor zeer veel doeleinden, zoals in beton- en metselmortels, als ophoogmateriaal voor erf, bouwterreinen of wegfunderingen. Zand wordt daarnaast ook vaak gebruikt voor vermaak, zoals speelbakkenzand, voetbalvelden of paardenbak. Maar ook voor tuin en erf, denk aan drainage of bestrating. 

 

Betonzand voor het maken van Betonmortel

Naast betongrind en cement is Betonzand nodig voor het maken van betonmortel. Betonzand, ook wel vloerenzand genoemd, is een grove zandsoort dat meestal in de maat 0/4 verkocht en gewonnen wordt. Voor toepasbaarheid moet het betonzand vrij zijn van schelpen en andere materialen en zo weinig mogelijk fijn materiaal bevatten. Andere toepassingen voor vloerenzand zijn voor het leggen van industrieplaten of voor het maken van een afwerkvloer (voor een afwerkvloer hoeft er geen betongrind toegevoegd te worden.)

 

Brekerzand voor het invegen van bestratingen

Brekerzand is een fijne zandsoort, een restproduct, met een korrelgrootte van 0/2 wat wordt gewonnen uit het breekproces van natuursteen. Brekerzand, ook wel inveegzand genoemd, wordt gebruikt voor het invegen van bestratingen zoals klinker met brede voegen en natuursteen. Doordat brekerzand een hoge haakweerstand (zeer hoekig/scherp) heeft blijft de bestrating goed liggen nadat het ingeveegd is.

 

Geelvoegzand/ Witvoegzand voor het voegen van metselwerk

Geelvoegzand/Witvoegzand zijn zeer fijne zandsoorten die gebruikt worden voor het voegwerk voor gemetselde muren (door de fijne korrel is het makkelijker te verwerken). Tevens kan Geelvoegzand/ Witvoegzand ingezet worden voor het invegen van gebakken stenen, tegels en sierbestratingen.
Tip: Om kleurverschil te beperken kunt u het beste het gekleurde voegzand voor al het voegwerk in een keer bestellen.

 

Metselzand voor het metselen van muren

Metselzand of scherpzand is geschikt voor metselen, het ophogen van vloeren en voor stabilisatie zand onder de tegels of bestrating. Metselzand is een rivierzand met een hoekige zandkorrel, dit zorgt voor meer structuur. Hierdoor is het zand sterker in vergelijking met andere zandsoorten. Een andere toepassing van Metselzand is als bodembedekking in een volière.

 

Vulzand, Ophoogzand voor het ophogen van opritten

Vulzand, ook wel Ophoogzand of aanvulzand genoemd, wordt gebruikt voor het opvullen of aanvullen van de tuin, onder nieuwbouwhuizen enz. Het is ongezeefd zand dat betekend dat er schelpjes, andere steentjes en leem in voor kunnen komen. Vulzand is waterdoorlatend en heeft een groot dragend vermogen om verzakkingen te voorkomen.
Let op: vulzand is niet geschikt als afwerklaag onder bijv. een bestrating omdat het zand niet gezeefd is. Het zand kan dus keien of stenen bevatten. Wij adviseren als afwerklaag onder bestrating altijd staatzand te nemen.

 

Woudzand voor het gebruik in de paardenbak

Woudzand, ook wel dekzand genoemd, komt voor nabij maaivelden. Het zand wordt aan de oppervlakte gewonnen (niet gezogen uit een diepe put). Doordat het Woudzand niet opgezogen wordt heeft het is een dichte, stevige zand soort. Het zand is geschikt voor het straten (bestrating blijft langer goed liggen) maar ook geschikt als bodem in een paardenbak (Het stuift niet of nauwelijks). De kleur van het zand is geelbruin tot roodbruin.
Let op: Woudzand verschilt per regio in samenstelling en kwaliteit waardoor het niet altijd voor bestraten geschikt is.

 

Zandbakzand, Speelzand voor in de zandbak

Zandbakzand, ook wel speelzand genoemd, is fijne plakkerige zandsoort voor in de zandbak. Zandbakzand is leem vrij (om vieze knieën en bruine vlekken op kleren te voorkomen) en er mogen geen scherpe stenen inzitten. Daarom is gewoon ophoogzand of straatzand niet geschikt voor in de zandbak, aangezien hier wel grovere stenen en schelpjes in kunnen voorkomen. Daarnaast plakt Ophoogzand of straatzand niet goed. Zandbakzand is gezeefd en gespoeld zand, fijn van korrel en plakkerig hierdoor perfect zand om in te spelen.

 

Bigbags, losse lading of zak zand bezorgen

Met grote eenvoud kunt u het Zand in Heerenveen laten bezorgen. Wij leveren het gewenste aantal kuub per vrachtwagen bij het gewenste adres af. Losse ladingen zijn mogelijk maar het is ook mogelijk om zand in bigbags te leveren. Wilt u liever een zak zand kopen? Dit is natuurlijk ook mogelijk.

Een offerte aanvragen of informatie aanvragen?
Bel: 0513 62 29 02 of mail info@jacwind.nl

Zand kopen/bestellen? Bekijk ons assortiment