Assortiment Menu Toggle

In 1928 schreef Albert Wind zich als ondernemer in bij de Kamer van koophandel onder de naam Wind, zand & grint. Met zijn tjalk Hoop van Zegen van 72 ton pakte hij het vervoer van zand, grind en terpaarde bedrijfsmatiger aan. Hij bracht via de IJssel zand en grind naar Friesland en Groningen, terwijl de terpaarde zuidwaarts werd vervoerd.

Vestiging Heerenveen

Na de Tweede Wereldoorlog zette hij samen met zoon Jacob – Jappie in de volksmond – met een gemotoriseerd vrachtschip het bedrijf voort. Ze kozen Heerenveen als thuishaven vanwege de centrale ligging op een kruispunt van (water)wegen. De vestiging aan de Leeuwarderstraatweg betekende uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. We voerden niet alleen meer zand en grind aan, maar leverden het ook aan wegen-, bouw- en vloerbedrijven. Voor het vervoer over de weg werden speciale vrachtwagens aangeschaft.

Naar de Wetterwille

In 1980 verhuisde het bedrijf naar het Industrieterrein Kanaal. De ligging aan het nieuwe kanaal bood meer ruimte. Dus waren er meer mogelijkheden voor het tonen van het brede assortiment zand en grind. Met een nieuw bedrijfsgebouw aan de Wetterwille 25 was het bedrijf helemaal up-to-date.

Derde generatie

Na het overlijden van grondlegger Albert Wind zette zoon Jacob samen met zijn vrouw Eelkje het bedrijf voort. Zijn lijfspreuk luidt: ‘Tob niet, het komt toch anders’. In 1960 werd J. Wind zand & grint aandeelhouder en leverancier van Friesland Beton B.V. Zoon Albert en dochter Roelie zijn met het bedrijf opgegroeid en maken sinds 1989 deel uit van de directie. Het is een echt familiebedrijf.

Afhalen of bezorgen?

Binnen enkele minuten op uw aanhanger.

Onze Bezorgservice