Wetterwille 25 - 8447 GB Heerenveen Volg ons op Facebook Bel ons: 0513-622902

Yellow sun split, Split, Basalt split kopen

Basalt, Yellow Sun, split bestellen Heerenveen, Friesland

Split bestellen in Heerenveen, Friesland? Bij Jackwind.nl kunt u naast zand en verschillende soorten grind ook verschillende soorten split o.a. Yellow sun split, Ardenner split en rode mijnsplit bestellen. Wij bezorgen split met een goede prijs- kwaliteitsverhouding door heel Nederland.
Split wordt gebruikt voor het aanleggen van paden, opritten en parkeerplaatsen.


Split voor tuinpaden

Split of steenslag is een hoekig gevormde breuksteen die uit de steengroeves komt en geslepen wordt. Het ontstaat door het afbreken van grote rotsen. Doordat Split een hoekige vorm heeft blijft een laag split beter liggen dan grind. De hoekige vorm van split geeft een vastere vorm waardoor de laag split beter zal blijven liggen. Split wordt met name gebruikt als afwerkingsproduct voor een tuin ( siersplit wordt toegepast voor o.a. aanleg voor een tuinpad, terras of oprit). Split is in verschillende soorten leverbaar. Hierbij kunt u denken aan Yellow Sun split en Mijnsplit.
 

Yellow sun split voor uw Siertuin

Yellow sun split is een kalksteen soort en is een van de bekendste en populairste split soorten die sfeer aanbrengt in tuinen. Zoals de naam zegt is het split geel van kleur. Yellow sun is gevormd ten tijde van het Juratijdperk. Het wordt in de groeve gebroken tot diverse formaten geel split. 
Doordat Yellow Sun split een zeer harde splitsoort is kan het goed toegepast worden op opritten, parkeerplaatsen en tuinpaadjes. Yellow sun split is hiervoor meer geschikt voor deze toepassingen dan bijvoorbeeld Ardenner Geel en Jaumontsplit.
 

Rode mijnsteen split voor tuinpaden

Rode mijnsteen split is een goedkope maar strake oplossing voor in de tuin of oprit. Deze relatief zachte en lichte splitsoort is afkomstig uit huidige en voormalige kolenmijnen van Nederland en Belgie. De stenen worden gebroken en daarna gebrand waardoor de split zijn bekende rood/bruine kleur krijgt. Rode mijnsteen split bevat leisteen hierdoor verpulvert het vrij snel onder grote druk, wij raden u af om deze splitsoort te gebruiken als halfverharding voor plekken/locaties die zwaar belast worden.
 

Basalt split voor een strakke oprit

Basalt split is een donkergrijze / zwarte stollingsgesteente (product wat onstaat door stolling van lava en magma in vulkanische gebieden) met een zeer hoge hardheid. Deze split heeft als groot voordeel dat het zer kleurvast is en het is vrijwel onverslijtbaar. Basalt split is zeer geschikt voor opritten, parkeerplaatsen, siertuinen en op looppaden.
Basalt split lijkt veel op Grijze Ardenner split. Het verschil tussen de beide split soorten ligt hem in de kleur, basalt split is veel donkerder tot zwart vergeleken met grijze ardenner split.
 

Bigbag split kopen

Split kan geleverd worden in verschillende formaten: ​

  • Mini-bag split                                            0,5 m3 (750 kg)
  • Big-bag  split                                            1.0 m3 (1.500 kg)
  • Split Lost gestort per m3 (1.500 kg)         vanaf 10 ton

 

Big bag, mini bag losse lading split bezorgen

Met grote eenvoud kunnen wij big bag, mini bag of losse lading split bezorgen door heel Nederland. Wij leveren het gewenste aantal kuub per vrachtwagen bij het gewenste adres af. Wilt u liever een een kleine hoeveeheid split? Dit is natuurlijk ook mogelijk.

Een offerte aanvragen of informatie aanvragen?
Bel: 0513 62 29 02 of mail info@jacwind.nl

split kopen/bestellen? Bekijk ons assortiment